Szerelemradar

Társkeresés, ismerkedés online

HTML doboz

A közhiedelem azt tartja, hogy a hosszútávú kapcsolatokban a szenvedélyes románcot idővel felváltja a szeretetteljes barátság, azonban egy új kutatás szerint ez nincs így. Az új szerelemmel együtt járó megszállottság és lángolás idővel megfakul, ám a romantikus szerelemmel nem ez a helyzet.



Bianca Acevedo, jelenleg a Kalifornia Egyetem doktorandusza, a tanulmány szerzője szerint igenis érezhet valaki romantikus szerelmet, vágyat, szexuális érdeklődést olyasvalaki iránt, akivel már sok-sok éve van együtt, a romantikus szerelem továbbá pozitív egészségi hatásokkal is jár. Egy kapcsolat korai szakaszában sok a bizonytalanság és a szorongás, amely a hosszútávú kapcsolatokban már nincs jelen, azonban ott magasabb az elégedettség foka.

A vizsgálatban 25 korábbi, a rövidebb (4 évnél kevesebb ideig tartó) és hosszabb távú (10 vagy több év) kapcsolatokat firtató kutatás anyagait elemezték, továbbá saját vizsgálatukba 150, átlagosan több, mint 8 éve együtt levő párokat vontak be. Kiderült, hogy az intenzív, elkötelezett és szexuális érdeklődéssel járó romantikus szerelem létezik a hosszútávú kapcsolatokban, továbbá minél erősebb ez a szerelem, annál elégedettebbek a kapcsolatban élők.

Dr. Virginia Sadock, a New York Egyetem Langone Egészségügyi Központ Szexualitás és Szexterápiás programjának vezetője szerint a hosszútávú kapcsolatokban a romantikus szerelemhez sok munka szükséges. "Ha kapcsolatban él valaki, a kezdeti rózsaszín köd elmúltával is öröm szerelmesnek lenni."

Ha a szerelem lángja halványabban ég a szakértők azt tanácsolják, szakítsunk időt egymásra, találkozzunk új helyeken, nézzünk figyelmesen a másikra. Ha valaki ráébred, hogy egy jó ideje nem élt házaséletet, figyeljen oda erre és tegyen ez ellen valamit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelemradar.blog.hu/api/trackback/id/tr234814193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása